(VIDEO) EXPOZIȚIE DE OALE ȘI ULCIOARE LA MUZEUL JUDEȚEAN TELEORMAN

Expoziție impresionantă de oale și ulcioare la Muzeul Județean Teleormanm, unde au fost expuse peste 90 de obiecte din ceramică, dar și câteva vase cu o formă aparte. Acestea provin de pe întreg teritoriul României, dar și din provinciile istorice ale țării. Colecția fabuloasă de ceramică etnografică realizată de Sergiu Popescu va fi expusă la Muzeul Județean Teleorman până pe 18 iunie.

O colecție fabuloasă intitulată “Oale și ulcioare de ceramică etnografică”, realizată de Sergiu Popescu a fost expusă astăzi la Muzeul Județean Teleorman.

Expoziția prezintă obiecte ceramice de pe întreg teritoriul țării, în diferite forme. Au fost expuse publicului cele mai sofisticate oale, căni, ulcioare dar și câteva vase cu forme speciale. Acestea sunt lucrate manual cu o pictură inedită. Vasele de lut au o valoare străveche care ne duce cu gândul la trecut.

Printre vizitatorii expoziției de la Muzeul Județean s-a aflat și Galaction Stângă, episcop al Alexandriei și Teleormanului, care a răspuns cu bucurie invitației de a lua parte la eveniment. 

Vizitatorii s-au declarat impresionați și susțin că cele văzute i-au dus cu gândul la copilărie, în perioada în care ei se foloseau de aceste vase.

Alexăndrenii și nu numai, pot admira expoziția de oale și ulcioare de lut de la Muzeul Județean până pe 18 iunie.

 

Articole similare

Share