(VIDEO) MOROMEȚII S-AU REÎNTORS LA TALPA. S-AU FILMATE SCENE PENTRU A 3-A PARTE A FILMULUI

Comuna Talpa s-a animat, din nou, zilele acestea, odată cu sosirea echipei care realizaează a treia serie a filmului Moromeții. Astfel, Niculae însuși, care, de această dată îl întruchipează chiar pe Marin Preda, se reîntoarce pentru scurt timp în casa natală. Filmul, realizat tot alb-negru, așa cum ne-am obișnuit deja, este inspirat, în mare parte, din fapte reale și este o combinație între povești de dragoste, istorie și politica epocii. Echipa Antena 3 Alexandria a stat de vorbă cu cei implicați în realizarea filmului și a încercat să afle ce surprize ne pregătesc aceștia. Pentru mulți dintre ei, prezența pe platourile de filmare de la Talpa este, practic, o revenire și un prilej de rememorare a unor momente deosebite trăite cu ani în urmă.

Niculae Moromete s-a reîntors pe prispa casei natale, mai exact pe platoul de filmare din comuna Talpa, acolo unde s-au turnat și celelalte două serii ale capodoperei cinematografice în regia lui Stere Gulea. De această dată, cea de-a treia serie a filmului Moromeții îl are în prim-plan pe Niculae Moromete, care împrumută ceva și din însuși Marin Preda. Actorul Alex Călin, cel care îl interpretează pe Niculae, spune că s-a pregătit intens pentru acest rol.

Din echipa de distribuție a filmului face parte și Olimpia Melinte, care o întruchipează pe una dintre iubitele lui Niculae, alias Marin Preda.

Moromeții 3 este realizat de aceeași echipă de aur care a lucrat și la primele două serii. Regizorul Stere Gulea și directorul de imagine Vivi Drăgan s-au reîntors, pentru a treia oră, după aproape 40 de ani, pe platoul filmului în care și-au pus toată pasiunea și priceperea.

Alături de ei este și Oana Giurgiu, producătorul filmului.

Realizatorii peliculei au ținut neapărat să implice în producția filmului, și de această dată, și localnici din comuna Talpa, oameni de bază care și-au adus contribuția cum au putut mai bine.

Moromeții 3 încheie, practic, trilogia filmului, așa cum a gândit-o regizorul Stere Gulea și, spun realizatorii săi, finalul acestuai ne va surprinde pe toți.

Articole similare

Share