(VIDEO) GHIOZDANELE ELEVILOR SUNT PREA GRELE PENTRU CÂT SUPORTĂ COLOANA VERTEBRALĂ

Un studiu arată că un ghiozdan purtat de un elev trebuie să cântărească doar 10% din greutatea copilului. Însă, realitatea este alta, şcolarii teleormăneni cară în spate în fiecare zi mult prea multe cărţi. Pe lângă părinți, și profesorii sunt îngrijorați de sănătatea celor mici. În Parlament a fost depus un proiect de lege care prevede ca ghiozdanele să nu cântărească mai mult de 10% din greutatea copiilor. Proiectul de lege a rămas, însă, în stand-by.

Ghiozdanul unui elev cântăreşte între 2 şi 7 kilograme, greutate pe care şcolarii sunt obligaţi să o poarte în spate zilnic. Asta păţesc şi elevii din Teleorman. Părinții sunt nevoiţi sa îi ajute pe cei mici cum pot. Asa că îi aşteaptă la şcoală, la terminarea cursurilor, pentru a le lua ghiozdanele.

Pentru a reduce din greutatea pe care un elev este obligat să o poarte zi de zi, ar fi bune ca în unitățile școlare să fie montate dulapuri.

Medicii atrag atenția că gențile încărcate pot afecta coloana vertebrală a celor mici.

În Parlament a fost depus un proiect de lege care prevede ca ghiozdanele să nu cântărească mai mult de 10% din greutatea copiilor, și cam atât. În rest nu s-a finalizat nimic. Așadar, cartea este grea atât la propriu cât și la figurat. Iar elevii au simțit pe propria piele acest lucru.

Articole similare

Share