(VIDEO) CRIZA DE SÂNGE CONTINUĂ ÎN JUDEȚUL TELEORMAN

România continuă să se confrunte cu o gravă criză de sânge. Oamenii nu mai vin la centrele de transfuzii să doneze, în condițiile în care spitalele au mare nevoie de rezerve. Cel mai mare deficit de sânge există la grupele cu RH Negativ. Potrivit directorului de la Centrul de Transfuzie Sanguină Teleorman, pentru a atrage cat mai mulți oameni să doneze sânge, a fost inițiată și o campanie. Cei care nu locuiesc în Alexandria și vor să doneze sânge, o pot face chiar în localitatea în care sunt domiciliați, fără a mai fi nevoie să se deplaseze în municipiu.

Nevoia de sânge la nivel national, dar și în județul Teleorman este foarte mare în acest moment. După ridicarea restricțiilor spitalele au putut primi toți pacienții, iar numărul operațiilor chirurgicale, multe dintre ele suspendate în pandemie, a crescut simțitor.

Cel mai mare deficit de sânge există la grupele cu RH Negativ, după cum susține directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Teleorman, care a mai specificat că asigură cu greu necesarul spitalelor.

Numărul celor care donează sânge a scăzut considerabil în județ.

Pot dona sânge persoanele cu vârste între 18 și 65 de ani și care nu suferă de boli cronice. De asemenea, cei care vor să doneze sânge nu trebuie să aibă afecțiuni acute care necesită tratament. Mai mult, aceștia trebuie să respecte și câteva criterii înaintea recoltării de sânge.

La nivelul muncipiului Alexandria există și o campanie pentru a atrage donatori. În acest fel, alexăndrenii care donează sânge primesc parcare gratuită în oraș. De asemenea, pentru a elimina costurile de transport până la Centrul de Transfuzie Sanguină din Alexandria, cei care nu sunt din municipiu pot dona sânge chiar în localitatea în care se află. Cei de la Centrul de Transfuzie Sanguină Teleorman au reluat, recent, deplasările pe teren.

Articole similare

Share