(VIDEO) PETRECERE CÂMPENEASCĂ, DE ZIUA NAȚIONALĂ A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI

Magiun, zacuscă și murături au fost preparate cu grijă și migală de copiii și cadrele didactice din Alexandria care fac parte din proiectul Tu știi ce mănânci. De Ziua națională a produselor românești, zeci de copii din Alexandria au participat la o petrecere câmpenească în curtea fermei liceului Nicolae Bălcescu și au pregătit conserve din ingrediente naturale puse la dispoziție de producători locali.

Prima etapă a proiectului Tu știi ce mănânci s-a desfășurat, astăzi, într-un mod inedit. Iar ziua nu a fost aleasă la întâmplare, pentru că pe 10 octombrie este marcată Ziua națională a produselor românești, așa că elevii și preșcolarii din Alexandria, împreună cu dascălii lor, au pregătit conserve pentru iarnă din ingrediente naturale, puse la dispoziție de producători locali.

Magiunul și zacusca au fiert la foc mic, exact așa cum spun rețetele tradiționale, iar legumele au fost așezate cu grijă în borcane, la murat.

Toți cei prezenți la eveniment sunt de acord cu faptul că produsele tradiționale, provenite din surse naturale, sunt cele mai bune pentru sănătatea fiecăruia.

Proiectul Tu știi ce mănânci se derulează pe o perioadă de patru ani, timp în care copiii vor fi consultați de medici nutriționiști, iar părinții vor fi sfătuiți de bucătari specializați cum să le pregătească celor mici mese sănătoase.

Articole similare

Share