(VIDEO) ȘTAFETA INVICTUS A PLECAT DIN ALEXANDRIA SPRE PITEȘTI

Ștafeta Invictus, acțiune ce adună laolaltă atât soldați răniți în teatrele de operațiune cât și voluntari civili, a pornit în urmă cu patru zile din București și a ajuns la sfârșitul săptămânii trecute în Alexandria. Astăzi a pornit din nou la drum spre Pitești și va continua periplul prin țară până pe 25 octombrie. Sosirea va fi la Carei, ultimul oraș al țării eliberat de către armata română în Al Doilea Război Mondial.

Veteranii și voluntarii civili care au plecat din Alexandria vor purta ștafeta 120 de kimometri până la Pitești.

Ștafeta Invictus se desfășoară pe trei trasee din țară marcate cu culorile steagului țării noastre. Județul Teleorman s-a aflat pe traseul albastru. Pentru soldații care au participat în teatrele de operațiune acest eveniment este unul important.

Traseele din acest an însumează 3.300 de kilometri, iar participanții la eveniment sunt veterani răniți în teatrele de operațiuni, militari, sportivi de performanţă sau civili. Toate cele trei trasee care formează tricolorul românesc, amintesc de momentul 25 octombrie 1944 și reprezintă un omagiu adus eroilor români care s-au sacrificat pentru țară.

Articole similare

Share