(VIDEO) PENSIONARII, SPERIAȚI DE PREȚURILE URIAȘE ÎN PRAG DE IARNĂ

Facturile tot mai mari din ultimul timp a băgat spaima în pensionari, astfel că cei din Teleorman au pichetat Prefectura din Alexandria. Proteste nu au avut loc doar în Teleorman, pensionarii din toată țara au ieșit în stradă pentru a-și expune doleanțele. Cea mai mare teamă a acestora este că nu vor face față sezonului rece care se apropie, din pricina prețurilor mari și a pensiilor mici.

Zeci de pensionari din Teleorman s-au adunat marți în fața prefecturii din Alexandria pentru a protesta față de scumpirile din ultima perioadă, nivelul scăzut al pensiilor, dar și față de pensiile speciale. Cea mai mare problemă a acestora rămâne perioada rece, în care facturile la energia electrică și gazele naturale vor fi mult mari față de anul trecut.

O delegație a pensionarilor protestatari a mers în audiență la prefectul județului pentru ca acesta să le asculte nemuțumirile și să le transmită mai departe la Guvern. Discuțiile însă, au fost purtate cu ușile închise.

După câteva zeci de minute de dicuții, protestatarii au ieșit totuși, încrezători, că prefectul va transmite mai departe doleanțele lor.

Proteste nu au fost doar în Teleorman. Acestea au avut loc la nivel național, unde românii au ieșit în fața tuturor prefecturilor din țară pentru a solicita respectarea obligației constituțională de a crește nivelul de trai prin majorarea pensiilor.

Articole similare

Share