(VIDEO) O ALTFEL DE LECȚIE LA ȘCOALA ALEXANDRU COLFESCU DIN ALEXANDRIA

Elevii școlii gimnaziale Alexandru Colfescu din Alexandria au avut parte, astăzi, de o altfel de lecție. Aceștia au aflat de la pompierii teleormăneni cum trebuie să acționeze în cazul unui incendiu. Pe lângă teorie, copiii au încercat echipamentele celor de la ISU. Acțiunea face parte din seria evenimentelor dedicate Zilei Pompierilor, marcată în fiecare an pe data de 13 septembrie.

Așa s-a desfășurat lecția deschisă la care elevii școlii gimnaziale Alexandru Colfescu din Alexandria au luat parte. Cei care au dorit, au putut îmbrăca costumul de pompier. Și nu au fost puțini cei care au făcut acest lucru. Cu toate că li s-a părut greu, mulți dintre ei se gândesc ca pe viitor să devină pompieri.

Acțiunea în care au fost implicați elevii de la Școala Alexandru Colfescu, face parte din seria evenimentelor dedicate zilei de 13 septembrie, atunci când este marcată Ziua Pompierilor din România. Elevii au avut ce învăța.

Ziua Pompierilor din România, este aniversată anul pe data de 13 septembrie, marcând astfel momentul istoric din aceeași zi a anului 1848. Atunci, un detaşament de 166 pompieri militari români condus de căpitanul Pavel Zăgănescu, s-a implicat eroic în bătălia din Dealul Spirii, împotriva unei armate de peste 6000 de ieniceri, care încerca să pună capăt Revoluţiei de la 1848 de la Bucureşti.

Articole similare

Share