(VIDEO) MAI MULTE DRUMURI JUDEȚENE ȘI COMUNALE VOR FI REABILITATE

Se dă startul lucrărilor de modernizare pe drumurile județene și comunale. Consilierii județeni au hotărât, în ședința extraordinară de joi, ca finanțarea lucrărilor să se facă din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată. Ulterior, s-a aprobat ca drumurile din rural să fie reparate cu bani din fondul de rezervă al județului.

Împărțirea banilor pentru reabilitarea drumurilor a provocat o nouă dispută între liberali și social democrați, în Consiliul Județean. Consilierii PNL au depus un amendament prin care au solicitat mai mulți bani pentru drumurile din mediul rural.

Pentru drumurile comunale, banii vor fi alocați din fondul de rezervă al județului.

Proiectul a fost adoptat laolaltă cu amendamentul cu 17 voturi pentru și 16 împotrivă. Astfel, sume importante vor direcționate și pentru modernizarea drumurilor din comunele Bragadiru, Brânceni, Mârzănești, Putineiu, Stejaru, Tătărăștii de Jos și Troianu.

O altă decizie votată unanim de consilierii județeni a fost retragrea banilor alocați pentru reparațiile la Școala Nr. 4 din Turnu Măgurele, după alocarea fondurilor de la minister. Din suma respectivă s-a hotărât direcționarea sumei de 150.000 de lei, pentru repararea acoperișului Școlii Gimnaziale din comuna Piatra, care a ars într-un incendiu.

Doar două proiecte au fost, inițial, pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Județean Teleorman. Ulterior, au mai fost introduse suplimentar încă șapte proiecte de hotărâre, printre care aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli la Spitalul Județean de Urgență Alexandria, dar și aprobarea bugetelor de venituri și cheltuieli ale instituțiilor și serviciilor publice din subordinea consiliului județean.

Articole similare

Share