(VIDEO) NEÎNȚELEGERILE DINTRE AUTORITĂȚI ÎI FAC PE ELEVI SĂ MEARGĂ PE JOS LA ȘCOALĂ

Zeci de elevi din comuna Balaci au de suferit, în această perioadă, din cauza unor neînțelegeri dintre conducerea școlii din localitate, fostul șofer al instituției de învățământ și autoritățile locale. Școlarii au fost nevoiți, astăzi, să vină la cursuri pe jos, câțiva kilometri, pentru că nu au avut transportul asigurat. Unii elevi, mai norocoși, au prins, totuși, un loc în microbuzul împrumutat de la Clubul Sportiv Școlar Alexandria sau au fost aduși de bpărințio cu autoturismele personale.

Începerea anului școlar i-a luat pe nepregătite pe cei din conducerea Școlii din comuna Balaci și pe autoritățile locale. Deși șoferul microbuzului școlar a anunțat că își dă demisia încă din timpul vacanței de vară, nimeni nu a reușit să rezolve problema transportului elevilor în timp util. Așa se face că cei mici au fost nevoiți, astăzi de dimineață, să se descurce, fiecare cum a putut, pentru a ajunge la școală. Cei mai norocoși au prins un loc în microbuzul împrumutat, provizoriu, de la CSS Alexandria sau au fost aduși de părinți cu mașinile personale. Mulți dintre ei, însă, au fost nevoiți să meargă pe jos la școală, pe o vreme rece și ploioasă.

S-a ajuns în această situație pentru că șoferul microbuzului școlar și-a dat demisia, la sfârșitul lunii august, se pare, din cauza unor neînțelegeri pe care le-ar fi avut cu directorul unității de învățământ. Iar conducerea școlii nu a reușit să îi găsească un înlocuitor în timp util.

Situația de la școala din comuna Balaci este cunoscută de prefect, de primarul din localitate și de conducerea Inspectoratului Școlar. Singura instituție care a încercat, concret, să rezolve problema este Inspectoratul Școlar.

Rezolvarea acestei situații din cauza căreia au de suferit zeci de elevi ar fi putut veni mult mai ușor dacă primăria din comuna Balaci ar fi contractat, de exemplu, o firmă de transport autorizată. Dar primarul comunei este de negăsit, în această perioadă.

Conducerea școlii din comuna Balaci a scos la concurs postul de șofer rămas vacant, însă concursul pentru ocuparea acestuia va avea loc tocmai la sfârșitul lunii septembrie.

Articole similare

Share