(VIDEO) ELEVII ȘI PĂRINȚII, PRO ȘI CONTRA MODIFICĂRILOR LEGII EDUCAȚIEI

Federația Națională a Asociațiilor de Părinți susține de mai multă vreme că pentru admiterea la liceu nu ar trebui să conteze decât examenele naționale, fără a fi luată în calcul media din clasele V – VIII. Din acest an școlar acest lucru dispare, însă problemele din sistemul de educație sunt departe de a fi rezolvate în totalitate. Atât elevii cât și părinții au multe nemulțumiri, însă spun la unison că legea educației nu mai trebuie schimbată an de an.

Asociația Părinților a repurtat o victorie importantă, la șapte ani distanță de când a cerut renunțarea la ponderea de 20% din media claselor V – VIII pentru admiterea la liceu. Părinții au subliniat constant de-a lungul timpului inechitățile cu care se confruntau elevii și modul în care aceștia erau defavorizați în procesul de rapartizare la licee în cadrul admiterii.

Dacă unele modificări făcute la legea educației au fost primite cu entuziasm de elevi și părinți, începerea anului școlar cu 10 zile mai devreme a adus un val de numulțumiri.

În timp ce reprezentanții părinților așteaptă să vadă efectele noii structuri de an școlar, elevii sunt în continuare nemulțumiți pentru că nu există un real dialog între ei și ministerul educației, deși depun eforturi constante în acest sens.

Primele concluzii legate de noile modificări din legea educației vor fi trasate, cu siguranță, la sfârșitul acestui an școlar, după examenele naționale și bacalaureat.

Articole similare

Share