(VIDEO) PESTE 39 DE MII DE HECTARE CU FLOAREA SOARELUI ȘI PORUMB, COMPROMISE ÎN TELEORMAN

Lipsa precipitațiilor și-a pus amprenta și asupra județului Teleorman. Zeci de mii de hectare de culturi agricole au fost afectate, în special cele de floarea soarelui și porumb. În aceste zile se face o situație a suprafețelor compromise de seceta care a afectat nu doar județul Teleorman ci întreaga țară. Aproape 40,000 de hectareb au fost compromise, anul acesta, doar în Teleorman.

Verificările pe care echipele mixte ale Direcției Agricole și Agenției pentru Plăți și Intervenții în Agricultură le-au realizat la nivelul județului Teleorman, au scos la iveală un lucru extrem îngrijorător. Peste 39,000 de hectare cultivate cu floarea soarelui și porumb au fost afectate în urma secetei din această vară.

Potrivit reprezentanților Direcției Agricole, pentru a putea beneficia de subvenția pentru culturile afectate, suprafața calamitată trebuie să fie de minim 30%.

Veștile rele nu se opresc aici. Reprezentanții din agricultură susțin că anul acesta producția la floarea soarelui și porumb va scădea cu 20-25% față de anul trecut.

Articole similare

Share