(VIDEO) RECHIZITELE ȘCOLARE, MAI SCUMPE DECÂT ANUL TRECUT

Pregătirile pentru noul an școlar sunt în toi, iar greul cade de cele mai multe ori pe  umerii părinților, care trebuie să bage adânc mâna în buzunar pentru a-i oferi copilului toate cele necesare. Deocamdată se orientează doar spre strictul necesar. Asta, deoarece nu au primit încă de la unitățile de învățământ, listele cu rechizitele pentru noul an școlar.

Caietele, pixurile, ghiozdanele, stilourile și alte rechizite au umplut rafturile magazinelor de specialitate din Teleorman. Prețurile diferă în funcție de calitate și firma producătoare. Cei care au mers în librării și papetării nu au făcut multe cumpărărturi pentru că nu au primit listele cu rechizitele necesare pentru anul școlar viitor. Vânzătorii speră să nu rămână cu marfa pe raft, mai ales că prețurile au explodat anul acesta.

Noul an școlar aduce scumpiri de 20-30% la rechzitele școlare. Am mers și noi la cumpărături, iar la final am scos din buzunar 140 de lei.

Părinții au pregătit anul acesta un buget mai mare față de cel de anul trecut. Unii dintre ei ne-au spus că au pus deoparte pentru noul an școlar 1000 de lei doar pentru rechizite.

Nici în mediul online prețurile nu sunt mai scăzute. Un ghiozdan complet echipat poate fi cumpărat cu 170 de lei, suma la care se mai adaugă și taxele de curierat. Dacă pentru elevi, noul an școlar cel mai probabil va fi unul dificil din cauza modificărilor de structură și notare, pentru părinți cu siguranță va fi costisitor.

Articole similare

Share