(VIDEO) MAȘINILE SECOND HAND DIN STRĂINĂTATE, ÎN CONTINUARE PREFERATELE ROMÂNILOR

Mașinile second hand aduse din străinătate, rămân în continuare preferatele românilor. Deși riscurile sunt mult mai mari, din cauza costurilor de întreținere, a devenit, totuși, o tendință apărută ca urmare a pandemiei, deoarece românii ezită când vine vorba de investiții pe termen lung. În timp ce la capitolul mărci preferate de către români, Wolkswagen stă cel mai bine. Acestea au fost cele mai căutate mașini în ultimul an și jumătate. În schimb, numărul autoturismelor noi înmatriculate, a scăzut.

Mașinile second hand din străinătate continuă să fie categoria cea mai populară din rândul preferințelor cumpărătorilor români. Motivele sunt destul de clare vârsta, istoricul precum și condiția autoturismelor. Toate aceste beneficii vin la pachet cu prețuri mai mult decât atrăgătoare pentru români. De asemenea, infrastructura rutieră de peste granițe asigură o stare mai bună a mășinilor rulate, atât tehnică, dar și estetică.

Potrivit statisticilor, cele mai căutate mașini second-hand în 2021 și în prima jumătate a acestui an,  au fost cele de la Wolkswagen. Numai anul trecut, au fost înmatriculate aproape 100.000 de mașini marca Wolkswagen, dublu față de următorul producător auto din top, Audi. Topul pe 2021 este completat de BMW, Ford și Opel.

În schimb, numărul mașinilor noi înmatriculate a scăzut considerabil în 2021. Anul trecut, s-au vândut puțin peste 120,000 de mașini noi, adică o scădere de 4,1% față de 2020. Cele mai preferate fiind mașinile marca Dacia.

Potrivit unui top realizat anul trecut, Germania se află pe primul loc pe lista celor mai preferate țări de către românii care merg să achiziționeze mașini second hand. Pe locul doi este Belgia, în timp ce Olanda, Italia și Franța completează clasamentul.

Mașinile second aflate deja în țară sunt și ele în preferințele românilor. Și asta, datorită noii metode de achizitie prin care oamenii pot cumpăra autoturisme în rate. Aceasta metodă presupune plata contravalorii automobilului în termen de 12 sau 24 de luni, însoțită de un mic avans și de un comision. Achiziționarea mașinilor second hand a devenit, totuși, o tendință ca urmare a pandemiei, românii ezitând atunci când vine vorba de investiții pe termen lung.

TOPUL MĂRCILOR DE AUTOTURISME SECOND HAND ACHIZIȚIONATE DE ROMÂNI ÎN 2021
sursa: Promotor

  1. Wolkswagen – 98.097
    2. Audi – 38.514
    3. BMW – 38.481 unități
    4. Ford – 27.433 unități
    5. Opel – 25.684 unități

TOPUL ȚĂRILOR ÎN CARE ROMÂNII MERG SĂ CUMPERE MAȘINI SECOND-HAND
sursa: carVertical

1.Germania (52%)
2.Belgia (14.3%)
3.Olanda (8.6%)
4.Italia (4.8%)
5.Franța (4.7%)

Articole similare

Share