(VIDEO) OAMENII NU MAI CUMPĂRĂ LEGUME DE SEZON ÎN CANTITĂȚI MARI

A început sezonul conservelor pentru iarnă, iar piața centrală din Alexandria abundă, zilele acestea, de legume numai bune de pus la borcane. Comercianți din toate colțurile județului își etalează marfa, în așteptarea clienților, care se lasă, totuși, așteptați. Vânzătorii spun că oamenii nu se mai încumetă să cumpere legume în cantități mari și se limitează la doar câteva kilograme, în condițiile în care prețurile sunt asemănătoare cu cele de anul trecut. În aceste condiții, producătorii spun că riscă să nu își recupereze investițiile făcute în producții.

Vinete, ardei, roșii, castraveți sau varză. Toate sunt din belșug în piața centrală din Alexandria, iar prețurile acestora variază, în funcție de calitate și produs, de la câțiva lei până aproape de 10 lei. Comercianții spun că, deși costurile de producție au crescut, în ultimul an, au încercat să păstreze prețurile cât mai mici.

Cu toate acestea, oamenii nu mai cumpără legume pentru conserve în cantități mari, semn că nu mai sunt de actualitate conservele pregătite în casă.

Cei care vor să își satisfacă pofta de zacuscă sau murături au la îndemână produsele gata preparate, găsite, acum, în orice magazin. Un borcan de zacuscă, de exemplu, costă între 9 și 30 de lei, castraveții murați au prețuri între 6 și 19 lei iar un borcan de bulion are prețuri între 5 și 14 lei. În același timp, dacă pregătim acasă 8 borcane de zacuscă, scoatem din buzunar peste 50 de lei, la care se adaugă consumul de gaze, electricitate și timpul petrecut în bucătărie. Un lucru este însă sigur: preparatele făcute acasă de gospodine sunt mai gustoase!

Articole similare

Share