(VIDEO) TELEORMĂNENII NU SE ÎNGHESUIE LA PASTILELE CU IODURĂ DE POTASIU

Teleormănenii nu se înghesuie să-și ia pastilele cu iod, care ar putea fi folosite în cazul unul accident nuclear. Până acum, au fost date doar câteva tablete de pastile în Teleorman, iar oamenii susțin, în continuare, că nu au de gând să procure comprimatele cu iodură de potasiu, decât în cazul unui incident nuclear. Dacă stocul farmaciilor din mediul urban este asigurat, în cele de la sate, pastilele nici măcar nu au ajuns.

Anunțul dat de către Ministerul Sănătății, cu privire la ridicarea rapidă a pastilelor cu iod din farmacii, a creat un adevărat taifun în România. Teleormănenii însă, nu s-au înghesuit să ia din farmacii comprimatele la care au dreptul.

Oamenii spun, însă, că vor merge la farmacie pentru a procura pastilele doar în cazul unui accident nuclear.

Potrivit specialiștilor, pastilele cu iod se iau numai în cazul unui accident nuclear.

Pastilele cu iodură de potasiu sunt recomandate persoanelor până în 40 de ani. Mai mult, comprimatele se pot ridica gratuit din farmacii, dar oamenii trebuie să meargă la medicul de familie, care să le elibereze o rețetă. În Teleorman, pastilele pot fi procurate de la 17 farmacii din Alexandria, Turnu Măgurele, Roșiori de Vede, Zimnicea și Videle. În schimb, în majoritatea farmaciilor de la sate, pastilele nici măcar nu au ajuns. Peretu este singura comună de până acum, unde comprimatele cu iodură de potasiu au fost distribuite.

Articole similare

Share