(VIDEO) ÎN TELEORMAN S-AU ÎNCHEIAT EXAMENELE SCRISE LA BAC. URMEAZĂ PROBELE ORALE

Emoțiile celor care au susținut bac-ul de toamnă sunt aproape de final. Ultimul hop îl reprezintă testarea competențelor lingvistice la limba română și o limbă de circulație internațională, plus cea a competențelor digitale. În Teleorman, la sesiunea a doua a examenului maturității, s-au înscris 408 elevi la proba profilului și 368 la cea la alegere.

Probele scrise de la sesiunea de toamnă a bacalaureatului, care în acest an se desfășoară la jumătatea lunii august, s-au încheiat în județul Teleorman. Aici niciun elev nu susține examenul la limba maternă.

Dacă la limba română 57 de elevi din cei înscriși nu au venit la examen, ieri au absentat 73, iar astăzi 69, la probele  obligatorii ale profilului și la cea la alegere. La aceste două examene nu au mai fost elevi eliminați, după ce marți 5 candidați au fost trimiși acasă pentru că au încercat să copieze cu ajutorul căștilor de telefon.

Spre deosebire de bacalaureatul din vară, în această sesiune probele de competențe se vor susține în a doua parte a examenului de maturitate, adică în perioada 22 – 29 august. Pe 31 august, dimineața, se vor afișa rezultatele, iar contestațiile se vor depune în aceeași zi, după ora 12.

Articole similare

Share