(VIDEO) PESTE 600 DE ELEVI DIN TELEORMAN S-AU ÎNSCRIS LA SESIUNEA DE TOAMNĂ A BACALAUREATULUI

Sesiunea a doua a bacalaureatului a debutat cu stângul în Teleorman. Aproape 60 elevii înscriși nu s-au prezentat la proba de limba română, și asta după ce la sesiunea din vară județul a avut printre cele mai slabe procente de promovabilitate din România. Iar problemele nu s-au oprit aici pentru că mai mulți elevi au fost eliminați din examen.

Doar 265 de elevi din Teleorman au susținut astăzi proba de limba și literatură română în cadrul examenului de bacalaureat,  din cei 322 înscriși. Examenul a fost presărat de incidente. Nu mai puțin de cinci elevi au fost prinși în timp ce încercau să copieze cu ajutoul căștilor pentru telefon.

Sesiunea de toamnă a examenului maturității se desfășoară în Teleorman în patru centre de examen: Liceul Teoretic Videle,  Colegiul Național Anastasescu din Roșiori de Vede,  Colegiul Național Unirea din Turnu Măgurele și Liceul Teoretic Alexandru Ghica, din Alexandria.

Am întâlnit și elevi care au fost puși în dificultate de subiectele de la proba la limba și literature română de astăzi.

Pentru sesiunea de toamnă a bacalaureatului din Teleorman s-au înscris în total 638 de elevi, 365 din seria curentă și 273 din generațiile anterioare.

În zilele următoare vor urma proba obligatorie a profilului și cea la alegere pe 17 și 18 august, iar pe 19 august este programat examenul la limba și literatură maternă. Între 22 și 29 august se vor susține probele de competențe.

22 – 23 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A

24 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B

25 august 2022: Evaluarea competențelor digitale — proba D

26 și 29 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C

Articole similare

Share