(VIDEO) PESTE 60 DE OAMENI, ÎN SECȚIA COVID A SPITALULUI CARITAS: MAI SUNT DOAR 3 LOCURI LIBERE LA ATI

Noul coronavirus continuă să creeze probleme și în județul Teleorman, unde sunt înregistrate, în acest moment, aproape 900 de cazuri. În secția ATI a Spitalului Caritas din Roșiori de Vede mai sunt doar 3 paturi libere, iar cea mai mare incidență a cazurilor se regăsește, acum, în comuna Rădoiești, acolo unde sunt peste 7 cazuri de infectări la mia de locuitori. În aceste condiții, mulți oameni au ales să reînceapă să poarte masca de protecție, chiar dacă aceasta nu mai este obligatorie. De altfel, specialiștii epidemiologi recomandă purtarea măștii, mai ales în spații aglomerate sau închise.

Masca de protecție nu mai este obligatorie, încă din primăvara acestui an, atunci când valul 5 de Covid-19 și-a pierdut din intensitate. Între timp, însă, noul coronavirus a revenit și în țara noastră, chiar dacă nu mai este atât de virulent, după cum explică specialiștii. Cu toate acestea, unitățile medicale care tratează pacienți Covid din județul Teleorman încep să se aglomereze. La Spitalul Caritas din Roșiori de Vede, de exemplu, sunt tratați, în acest moment, 62 de pacienți infectați cu Sars-CoV2, iar 8 dintre aceștia sunt internați în secția ATI. Din acest motiv, medicii epidemiologi ne recomandă să purtăm masca de protecție.

Mulți oameni s-au conformat, deja, și au ales să poarte masca de protecție. Doamna Alexandra, de exemplu, a avut de suferit din cauza infectării cu Sars-CoV2 și, din acest motiv, poartă mască.

În acest caz sunt tot mai mulți oameni care vor să se protejeze de virus.

Rata de infectare în județul Teleorman este, în acest moment, de 2,56 de cazuri Covid-19 la mia de locuitori. Potrivit celor mai recente date centralizate de DSP Teleorman, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 13 teste RT-PCR, iar 6 persoane au fost vaccinate împotriva noului coronavirus.

Articole similare

Share