(VIDEO) SERGENTUL FLORIAN SEBA A FOST SĂRBĂTORIT LA ÎMPLINIREA VÂRSTEI DE 100 DE ANI

Al Doilea Război Mondial l-a prins ca pompier. A trăit într-o viață cât alții în zece. A crescut copii și nepoți, cărora le-a împărtășit din experiența sa. Este povestea lui Florian Seba, din localitatea Lisa, care a împlinit un secol de viață, zilele trecute.

Așa a început misiunea specială a pompierilor teleormăneni în localitatea Lisa. A fost mare bucurie pentru familia Seba. Sergentul Florian Seba a împlinit 100 de ani. Familia a vrut ca momentul să fie unul memorabil. Și a reușit. Cu toate că a ajuns la această vârstă, omul ar da orice să îmbrace din nou haina de pompier.

În Al Doilea Război Mondial, Sergentul Florian Seba mergea la intervenții în opinci, așa erau echipați pompierii pe atunci. Acum, echipamentele îl fascinează și glumește când vede în mâna unui pompier bătrânul topor, folosit și atunci.

Viața de pe atunci nu a fost ușoară. Însă, mereu i-a fost alături soția, care spune că secretul căsniciei lor a fost acela că ea nu i-a ieșit din cuvânt niciodată. Doamna Ioana este mai tânără decât soțul ei cu 2 ani. Cei doi sunt căsătoriți de 80 de ani, iar acum femeia își amintește cât de mândră era când își vedea bărbatul îmbrăcat în haina militară.

Lecțiile de viață ale celor doi bătrâni i-au ghidat în viață pe copii și nepoți și inspiră întreaga comunitate.

Articole similare

Share