Sezonul grătarelor și al plimbărilor prin natură a venit, însă odată cu el, și al căpușelor. La Spitalul Județean din Alexandria au început, deja, să apară primele cazuri în care oamenii au fost înțepați de micile insecte. Printre aceștia se află și câțiva copii. Specialiștii avertizează că trebuie să fim foarte atenți la căpușe, pentru că riscul să fim înțepați de acestea este unul uriaș în această perioadă.
Căpușele trăiesc în iarbă deasă sau chiar în blana animalelor. Iar de aici până la pielea oamenilor este un singur pas. Odată cu căldura și temperaturile ridicate, la spitalul din Alexandria s-au înregistrat și primele urgențe cu persoane înțepate de micile insecte.
Specialiștii recomandă oamenilor să fie foarte atenți, mai ales atunci când ajung în zone împădurite sau în parcuri, în special în locurile în care iarba nu a fost cosită.
În cazul în care am fost mușcați de o căpușă, medicii spun că trebuie să mergem de urgență la spital, pentru a evita complicațiile. Bacteria transmisă omului prin înțepătură poate produce boala Lyme. Aceasta mai este cunoscută și sub numele de boala cu 1000 de fețe, din cauza varietății de simptome pe care le poate dezvolta și care pot face să fie confundată cu alte maladii. De asemenea, bacteria transmisă de căpușele bolnave intră în sânge și afectează articulațiile, mușchii, inima și sistemul nervos. În unele cazuri, persoanele înțepate de această insectă pot chiar paraliza.
Subscribe to Updates
Get the latest creative news from FooBar about art, design and business.
(VIDEO) PRIMII PACIENȚI ÎNȚEPAȚI DE CĂPUȘE LA SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ DIN ALEXANDRIA
© 2005-2024 S.C. Antena 3 S.A. Toate drepturile rezervate.