Este sărbătoare mare pentru credincioși. Astăzi, creștinii ortodocși și catolici din toată țara sărbătoresc botezul Domnului sau Boboteaza, așa cum mai este denumită în popor. Este prima mare sărbătoare a anului, potrivit tradiției Bisericești. Zeci de enoriași s-au adunat, în această dimineață, la bisericile din Teleorman pentru a lua parte la slujba de Bobotează. Boboteaza datează încă din secolul al II lea și este trecută cu cruce roșie în Calendarul Ortodox.
Zeci de credincioși s-au trezit de la primele ore ale dimineții și au mers la biserică pentru a lua parte la slujba de Bobotează. La intrarea în biserică, enoriașii au avut parte de binecuvântarea preoților.
Botezul Domnului sau Boboteaza, așa cum este cunoscută în popor, amintește de momentul în care Iisus Hristos, la vârsta de 30 de ani, a fost botezat de Sfântul Ioan Botezătorul în râul Iordan.
Împreună cu ziua Sfântului Ioan Botezătorul, prăznuit la 7 ianuarie, Boboteaza, sau Botezul Domnului marchează finalul perioadei de 12 zile a sărbătorilor de iarnă, care încep în Ajunul Crăciunului. În această zi sfântă, catolicii și ortodocșii deopotrivă respectă mai multe tradiții din popor.
În ajunul Bobotezei, preoții merg la casele credincioșilor pentru a le aduce, prin stropirea cu apă sfințită, binecuvântarea Sfintei Treimi. De Bobotează, în unele zone ale țării, se colindă, se fac farmece, se prezice viitorul în noul an, iar fetele pun busuioc sub pernă că să își viseze alesul.
Tot astăzi, se sfințesc apele. Preotul se duce la o apă unde va arunca o cruce, iar mai mulți bărbați se aruncă în apă ca să o aducă înapoi. Cel care reușește să ajungă primul la ea, primește binecuvântarea preotului și se consideră că va avea noroc tot anul. În trecut, cel care găsea primul crucea și o aducea la mal, primea chiar și daruri de la domnitorul țării.
Potrivit tradiției, de Bobotează nu se spală rufe. În aceasată zi sunt interzise certurile în casă și nu se dă nimic cu împrumut. Boboteaza, care este trecută cu cruce roșie în calendarul Ortodox, dateaza încă din secolul al II lea și este una dintre cele 12 sărbători creștine importante.