(VIDEO) ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, SĂRBĂTORITĂ LA MUZEUL JUDEȚEAN

Ziua Națională a României a fost sărbătorită în avans la Muzeul Județean. „Mândru că sunt român” a fost intitulat evenimentul, unde în centrul atenției au fost elevii școlilor gimnaziale din Talpa și Găleteni. După o incursiune destul de interesantă în anul 1918, cei mici au luat parte și la un atelier unde au realizat cocarde.

Anul 1918 este cel mai important din istoria țării noastre, este anul în care s-au pus bazele României Mari, fapt realizat la 1 decembrie la Alba Iulia. Despre aceste momente au aflat și elevii școlilor gimnaziale din Talpa și Gălăteni care au venit în vizită la Muzeul Județean. Mai mult, în povestea unirii de la 1 decembrie este inclus și municipiul Alexandria.

După lecția de istorie, cei mici au fost invitați la un atelier de pedagogie muzeală. În cadrul acestuia elevii au învățat să confecționeze cocarde.

În urmă cu 104 ani, în 1918, la Alba Iulia a avut loc Marea Adunare ce a votat unirea Transilvaniei cu România, și a consfințit ceea ce acum numim România Mare.

Articole similare

Share