Deficitul de medici de familie se resimte puternic în zona rurală după ce mai multe cabinete au fost închise din cauza faptului că medicii s-au pensionat. În urma lor, nu s-a arătat nimeni interest să practice medicina de familie în mediul rural. Sunt localități în care, medicul ajunge de cel mult două sau trei ori pe săptămână, așa că oamenii cu probleme de sănătate trebuie să ia drumul orașului pentru un control medical.
Numărul medicilor de familie din Teleorman scade continuu în urma pensionării masive din ultima perioadă de timp, dar și a faptului că medicii tineri fie nu aleg această specializare, fie nu vor să profeseze în Teleorman. Fenomenul este mult mai accentuat în mediul rural, unde medicul poate ajunge doar câteva zile pe săptămână.
Nicușor Tiță, directorul CJAS Teleorman este de părere că o rezolvare cel puțin parțială ar putea să apară în următoarea perioadă prin stimulente financiare acordate medicilor tineri care vor active în mediul rural.
În cadrul emisiunii LA SUBIECT, directorul Casei de Sănătate Teleorman s-a referit și la prelungirea valabilității cardurilor de sănătate cu o perioadă de 7 ani, de la data de expirare înscrisă pe document.