(VIDEO) JUDEȚUL TELEORMAN, ÎN TOPUL ACCIDENTELOR MORTALE DIN EUROPA

România este pe locul patru într-un clasament al regiunilor unde se petrec cele mai multe accidente rutiere mortale din Uniunea Europeană. De asemenea, în Muntenia Sud s-au înregistrat cele mai multe decese prin accidente auto, din țară. Asta, în condițiile în care în ultimii ani au fost cele mai severe restricții din cauza pandemiei, iar traficul rutier a fost unul redus față de alte perioade. Într-un top realizat de Eurostat, Teleormanul a fost catalogat ca fiind unul dintre județele cu cele mai sumbre statistici din Europa în ceea ce privește numărul accidentelor mortale din Europa.

Muntenia Sud este una dintre fruntașele Europei, într-un top al regiunilor cu cele mai multe decese în urma accidentelor auto. Potrivit datelor publicate de Eurostat, din Argeș și Teleorman până în Ialomița și Călărași, numai în perioada pandemiei s-au înregistrat 99 de decese prin accidente auto la un milion de locuitori.

În Teleorman, cele mai multe decese în accidente auto s-au petrecut pe drumul European 70. În urma cu aproape cinci luni, o adevărată tragedie s-a abătut peste o familie din orașul Zimnicea. În dimineața zilei de 25 iulie, cinci persoane, tatăl, mama și cei trei copii au pierit într-un accident de circulație produs pe E70, între localitățile Vitănești și Văceni. Acesta este, de departe, cel mai grav accident auto produs în ultimii ani.

Un alt drum periculos din Teleorman este șoseaua care leagă Alexandria de Turnu Măgurele. La sfârșitul lunii aprilie, un bărbat și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina într-un copac. 

La doar câteva luni după tragicul eveniment, un alt bărbat a murit după ce s-a răsturnat în camp, cu autoturismul de serviciu. În mașină se mai aflau o femeia și fetița ei de numai 11 ani, care au ajuns în stare gravă la spital.

De asemenea, la începutul lunii noiembrie, la Alexandria a avut loc un alt accident grav de circulație. 15 călători ai unui microbuz s-au trezit pur și simplu răsturnați, la intersecția străzilor Cuza Voda cu 1 Mai. Mijlocul de transport în care se aflau a intrat în coliziune cu o autoutilitară. În urma impactului, 13 persoane au fost rănite.

Sunt doar câteva dintre cele peste 50 de accidente de circulație petrecute anul acesta, în Teleorman. Dintre acestea, 8 au fost foarte grave în care și-au pierdut viața 11 persoane.

Într-un top al deceselor provocate de accidente auto, în Europa, recorduri mai sumbre decât ale României s-au înregistrat doar în regiuni din Portugalia, Polonia și Luxemburg, potrivit datelor pe 2020 publicate de Eurostat.

Articole similare

Share