(VIDEO) CREȘTEREA SALARIALĂ ANUNȚATĂ DE STATISTICĂ NU SE SIMTE ÎN BUZUNARE

Potrivit datelor statistice, în Teleorman salariul net a crescut în această perioadă comparativ cu 2021. Însă, teleormănenii care lucrează spun că nu simt acest lucru, și asta din cauză ca în ultimele luni prețurile la utilități și alimente au avut o creștere mai mare decât venitul.

Statisticile realizate la nivelul județului Teleorman de către Direcția Județeană indică faptul că salariul nominal net în septembrie 2022 a fost mai mare față de aceeași perioadă din 2021. Astfel, teleormănenii au câștigat 309 lei în plus față de anul anterior, ajungând la un venit mediu de 2967 lei.

Pe lângă leafă, o creștere a fost înregistrată și la capitolul număr de salariați. Astfel, la finele lui septembrie 2022 existau înregistrați ca și angajați în Teleorman 56.190 de persoane. Creșterea veniturilor nu a fost simțită de angajați, care spun că fac față cu greu cheltuielilor.

Potrivit clasamentului realizat la nivel național, județul Teleorman ocupă locul 39 la capitolul salariu nominal net. Pe ultimele 2 locuri se află județele Vrancea cu 2955 de lei și Harghita cu 2886 de lei.

Cele mai mari salarii medii nete din țară sunt, în acest moment, în București, Cluj și Ilfov.

EVOLUȚIA CÂȘTIGURILOR SALARIALE MEDII NETE ÎN PERIOADA SEPTEMBRIE 2021 – SEPTEMBRIE 2022

  • AGRICULTURĂ, SILVICULTURĂ, PISCICULTURĂ – 2716 LEI
  • INDUSTRIE ȘI CONSTRUCȚII – 2748 LEI
  • ACTIVITATEA DE SERVICII – 3140 LEI

Articole similare

Share