(VIDEO) PROFESORUL MANOLE NEAGU ȘI-A LANSAT CARTEA “POVEȘTILE VIEȚII MELE. OAMENI. LOCURI. AMINTIRI“

“Poveștile vieții mele. Oameni. Locuri. Amintiri” este cel mai nou titlu lansat la Biblioteca Județeană din Alexandria. Cartea poartă semnătura profesorului Manole Neagu și prezintă povestea reală a unor oameni de acțiune și caracter. La eveniment au participat oameni de cultură, utilizatori ai serviciilor de bibliotecă, colegi și prieteni ai autorului.

Daca până acum Manole Neagu era obișnuit să scrie cărți cu probleme de matematică, de data aceasta, a schimbat registrul. Profesorul a scris primul jurnal de amintiri, oameni și locuri pe care l-a lansat la Biblioteca Județeană “Marin Preda”. Povestea acestui manuscris a început încă din 2014.

Unul dintre cei care au avut ocazia să vorbească despre cartea lui Manole Neagu a fost criticul Manuel Angelescu. Acesta s-a ocupat de prefața cărții.

Managerul bibliotecii județene, a ținut să îl felicite pe autor.

Autorul s-a născut în localitatea Vitănești. A urmat cursurile Facultății de Matematic-Mecanică, după care a devenit profesor de matematică la Grupul Școlar Industrial Rulmentul din Alexandria, în perioada 1974-1990. Din 1990 și până în 2018 le-a explicat elevilor de la Colegiul Național Alexandru Dimitrie Ghica tainele matematicii.

Articole similare

Share