(VIDEO) ȘOFERII AU ÎNCEPUT SĂ ÎȘI PREGĂTEASCĂ MAȘINILE PENTRU SEZONUL RECE

Șoferii din Teleorman au început să își pregătească mașinile pentru sezonul rece. În aceste zile, service-urile și vulcanizările lucrează la foc continuu deoarece șoferii dau iama pentru a pune la punct autoturismele. Altfel, amenzile sunt usturătoare. Conducătorii auto prinși cu anvelope neadecvate pe drumurile acoperite de zăpadă, gheaţă sau polei, riscă amenzi de până la 2.900 de lei.

Pentru a nu avea probleme în sezonul rece, primul lucru pe care trebuie să îl facă un șofer este schimbatul anvelopelor. Însă, nu doar acestea trebuie schimbate.

Daca nu găsesc loc la service, șoferii apelează la o varianta mai ieftină. Vulcanizarea este o altă soluție pentru a echipa mașinile cu anvelope de iarnă.

Atunci când vine vorba de costuri pentru pregătirea mașinii, acestea diferă. Șoferii pot scoate din buzunar de la 300 de lei si pot ajunge chiar și la 1000 de lei.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când începe să ningă, indiferent de perioadă, cât timp este carosabilul acoperit de zăpadă. Amenda pentru şoferii care circulă pe drumurile acoperite de zăpadă, gheaţă sau polei cu anvelope neadecvate se sancţionează cu sume cuprinse între 1300 și 2.900 lei și, de asemenea, între 9 și 20 de puncte penalizare.

Articole similare

Share