(VIDEO) CENTENAR MARIN PREDA LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ TELEORMAN

Cei 100 de ani de la nașterea scriitorului teleormănean, Marin Preda, au fost celebrați la Biblioteca Județeană printr-un simpozion la care au luat parte reprezentanți ai autorităților locale și județene, dar și numeroși scriitori și critici literari. La evenimentul de astăzi a fost prezent Marius Badea, actorul care l-a interpretat pe Niculae în primul film “Moromeții”, precum și fiul cel mic al marelui prozator, Alexandru Preda.

La simpozionul ce a marcat 100 de ani de la nașterea scriitorului Marin Preda, a participat fiul cel mic al scriitorului, Alexandru Preda. El a rememorat una dintre cele mai frumoase amintiri ale copilăriei sale, cadoul primit de la tatăl său la finalul clasei întâi.

Opera lui Marin Preda s-a bucurat de un mare success și atunci când a fost ecranizată. Regizorul Stere Gulea a realizat, la distanță de mai bine de 30 de ani, filmele Moromeții unu și doi. Unul dintre eroii primei părți, actorul Marius Badea, cel care l-a interpretat pe Niculae, fiul lui Ilie Moromete, a fost prezent la evenimentul organizat astăzi la Biblioteca Județeană.

Autoritățile locale și județene au fost prezente la astăzi la Bibliotecă, acolo unde sunt organizate mai multe expoziții ce îl au ca personaj principal pe marele scriitor teleormănean. Președintele Consiliului Județean, Adrian Gâdea, viceprimarul Alexandriei Augustin Ioan și reprezentantul Prefecturii, Gabriel Nădrag au participat la simpozionul organizat cu ocazia centenarului Marin Preda.

Articole similare

Share