(VIDEO) ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA A FOST CELEBRATĂ LA ALEXANDRIA

Ziua Pompierilor din România este celebrată anual pe data de 13 septembrie. Cu acest prilej, sunt rememorate faptele de vitejie ale bravilor pompieri care sub conducerea lui Pavel Zăgănescu, au ținut piept turcilor în anul 1848, pe dealul Spirii din București. În Teleorman, ziua salvatorilor a început cu un ceremonial, în cadrul căruia opt pompieri au fost avansați în grad înainte de termen. Finalul a fost dedicat copiilor și elevilor din Alexandria. Aceștia au fost invitați în parcul pădurea Vedea unde a fost prezentată tehnica din dotarea pompierilor teleormăneni.

Acesta a fost momentul care a marcat debutul evenimentelor dedicate Zilei Pompierilor din România. La evenimentul din curtea Inspectoratului pentru Situații de Urgență au participat subprefecții Benone Rababoc și Gigi Iancu, președintele consiliului Județean Adrian Gâdea și viceprimarul Alexandriei, Agustin Ioan.  Anul acesta s-au împlinit 174 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, moment trecut în revistă de cei care au fost invitați la prezidiu.

În cadrul evenimentului, opt pompieri au fost avansați în grad, înainte de termen, pentru modul în care și-au îndeplinit atribuțiile. Cei care au primit gradele au fost emoționați.

Din curtea ISU Teleorman, activitatea s-a mutat în parcul pădurea Vedea. Aici, prichindeii de grădiniță, cât și elevii școlilor și liceeleor din Alexandria au putut vedea tehnica din dotarea pompierilor.

Tradiţiile pompierilor români înscriu şi alte fapte memorabile de curaj, cum ar fi participarea la Războiul de Independenţă sau apărarea vieţii şi bunurilor, pe timpul bombardamentelor din cele două războaie mondiale.

Articole similare

Share