(VIDEO) SCANDAL CÂT CASA LA CONCURSUL PENTRU ȘEFIA POLIȚIEI LOCALE VIDELE

Situație de râsu-plânsu la Videle. Concursul pentru ocuparea postului de șef al poliției locale este în aer, deși primăria a postat încă de la începutul lunii faptul că funcția a fost adjudecată. Concursul a fost reorganizat după ce a fost anulat cel de iarna trecută. După acel examen, unul dintre candidații de atunci, a atacat în instanță decizia de anulare a concursului. Primăria nu a așteptat soluționarea litigiului și s-a grăbit să atribuie postul. Surprinzător sau nu, câștigător a fost actualul șef de cabinet al Prefectului, Gabriel Nădrag. Stupoare însă: astăzi instanța a admis în parte contestația candidatului care s-a considerat nedreptățit la primul concurs.

Grabă, neștiință sau rea voință. Una din trei sau poate puțin din toate. Astfel poate fi descrisă situația de la Videle, acolo unde, atunci când în sfârșit poliția locală urma să aibă un șef ales prin concurs, o decizie a instanței aruncă totul în aer. Primarul orașului, Nicolae Bădănoiu spune că a respectat legislația și că a primit toate avizele pentru concurs.

Candidatul care a participat la concursul anulat iarna trecută, fost angajat al MAI, s-a prezentat și la examenul din 30 august. Câștigător însă a fost Gabriel Nădrag, nimeni altul decât șeful de cabinet al prefectului Haralambie Epure. Contactat telefonic, Nădrag a recunoscut că a căutat un post de funcționar public pentru a se pune la adăpost în cazul în care prefectul va fi revocat din funcție.

Ce nu spune însă Nădrag, dar ne atrage atenția contracadidatul său, este că din comisie a făcut parte și un reprezentant al prefecturii, practic un subordonat de-al său în momentul concursului.

Conform deciziei instanței, fostul polițist spune că Primăria Videle trebuia să reia concursul anterior, nu să organizeze un alt concurs. El pune la îndoială și capacitatea contracandidatului său.

La doar câteva zile de la concursul pentru șefia poliției locale, primarul din Videle a declarat în presă că organizația condusă de el ar trebui să numească Secretarul General al Prefecturii, instituție de care, întâmplător sau nu, se desparte pentru a veni chiar la Videle,  nimeni altul decât șeful de cabinet al Prefectului. Declarația primarului a fost infirmată de șefii săi din PSD Teleorman. Cu toate acestea Bădănoiu spune că nu are o problemă cu partidul.

Gabriel Nădrag și Nicolae Bădănoiu susțin la unison că nu s-ar fi întâlnit vreodată înainte de concurs.

Scandalul din jurul concursului pentru șefia poliției locale Videle este departe de a fi încheiat. O decizie se va lua după publicarea motivării instanței, însă nici asa nu se pune punct, întrucât candidatul care a fost descalificat la concursul din august, va continua să își caute dreptatea în instanță.

Nu este primul scandal legat de angajați ai prefecturii care au căutat posturi călduțe de funcționari publici la primăriile din județ. Fostul secretar general al Prefecturii, Nicoleta Voicu, după ce nu i s-a mai prelungit numirea în funcție, a ocupat prin concurs un post similar la Primăria Comunei Frumoasa. Cu o lovitură de mantă prin primăria Nanov, Nicoleta Voicu a revenit de la începutul lunii septembrie în Prefectura Teleorman, acolo unde conduce acum departamentul juridic.

Articole similare

Share