(VIDEO) ASTĂZI SE ÎMPLINESC 129 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA JANDARMERIEI RURALE

Zi de sărbătoare în rândul jandarmilor teleormăneni. Astăzi se împlinesc 129 de la înființarea Jandarmeriei Rurale, instituţie stabilă, autoritară şi eficientă care se ocupă cu asigurarea ordinii şi liniştii publice în mediul rural, încă din 1893. Momentul istoric a fost celebrat de zeci de copii care au fost invitați la sediul Jandarmeriei, pentru a vedea cum este o zi din viața unui jandarm. Micuții au rămas extrem de încântați după prezentarea echipamentelor din dotare, în timp ce unii dintre ei au spus că se gândesc să urmeze o carieră în Jandarmerie.

Jandarmii teleormăneni au sărbătorit, astăzi, alături de zeci de copii din localitatea Lada, un moment istoric, care marchează 129 de ani de la înființarea Jandarmeriei Rurale.

Micuții au fost invitați la sediul Jandarmeriei Române din Teleorman, unde au avut ocazia să li se prezinte autospecialele și echipamentul din dotare.

Activitatea intitulată “O zi de tabără la Jandarmerie” i-a impresionat pe cei mici.

Încântați, copiii au spus că vor lua în considerare să devină jandarmi, atunci când vor fi mari.

Jandarmeria Rurală a fost înființată la 1 septembrie 1893, prin decretul Regelui Carol I. Înființarea Jandarmeriei Rurale prevedea instituirea unui corp de pază și ordine cu caracter militarizat în toate satele și comunele din țară.

Articole similare

Share