(VIDEO) DE LA 1 SEPTEMBRIE CREȘTE TARIFUL LA GUNOI

Vești proaste la început de toamnă. De la 1 septembrie teleormănenii vor plăti mai mult pentru deșeurile menajere. Decizia a fost luată miercuri, în ședința AGA, a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Managementul Deșeurilor. Au sărit scântei atunci când a venit vorba despre organizarea licitației pentru desemnarea noului operator pentru ridicarea gunoiului. Primarii municipiilor și orașelor au reclamat faptul că nu au fost înștiințați din timp, iar în caietul de sarcini nu sunt încrise mai multe obligații pentru cel care va câștiga. 

De mâine tariful pentru ridicarea gunoiului menajer crește cu mai mult de 1 leu de persoană pe lună pentru teleormănenii din mediul rural, și cu peste 2 lei pentru cei care locuiesc la orașe. Decizia a fost luată astăzi în cadrul Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Managementul Deșeurilor.

Tot astăzi, prin votul majoritar ar primarilor care au participat la ședință, s-a hotărât organizarea unei licitații în scopul desemnării unui nou operator pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere, după expirarea contractului cu firma actuală.

Discuția s-a aprins atunci când a venit vorba despre caietul de sarcini pentru noul operator. Primarii de orașe au solicitat ca în sarcinile acestuia să fie incluse mai multe obligații, inclusiv spălarea recipientelor în care se colectează deșeurile menajere. Printre nemulțumirile lor s-a aflat și faptul că au primit prea târziu documentația de la asociație, lucru care nu le-a permis organizeze ședințe de consiliu local în care să fie mandatați să reprezinte localitatea în ședința AGA. Primarii Victor Drăgușin și Valerică Cârciumaru au făcut apel la colegii din sală să nu voteze dacă se află în această situație.

După ce și-au exprimat nemulțumirile, primarii social democrați au părăsit sala. Procedura a continuat în absența acestora, iar edilii rămași în sală au votat la unison tot ce li s-a propus. Primarii de orașe și municipii reclamă de mai multă vreme faptul că în ADI Managementul Deșeurilor Teleorman nu se află niciun reprezentant al lor, iar toate deciziile importante sunt luate de persoane care conduc destinele unor comune din județ. În acest moment, Adunarea Generala a ADI Managementul Deșeurilor Teleorman este compusă din președinte și șase membri, toți primari PNL.

Articole similare

Share