(VIDEO) LOCUITORII DIN COMUNA ISLAZ AU TRECUT CU BRIO PESTE ZILELE SECETOASE ȘI CANICULARE

Locuitorii comunei Islaz au reușit să facă față cu bine zilelor secetoase și caniculare din această perioadă datorită faptului că localitatea beneficiază de rețea de apă potabilă. Astfel, oamenii și-au folosit fântânile pentru a ține în viață culturile din propriile gospodării, în timp ce au folosit apa de la robinet pentru consum și pentru treburile casnice. Chiar și în aceste condiții, autoritățile din comuna Islaz s-au vazut nevoite să restricționeze, zilele trecute, furnizarea apei potabile, pentru a se asigura că localnicii nu duc lipsă de apă în niciun moment.

Doar jumătate dintre localitățile rurale din județul Teleorman beneficiază de rețea de apă potabilă. Cei mai mulți locuitori din mediul rural folosesc, încă, propriile fântâni pentru a-și asigura necesarul de apă și pentru a încerca să își salveze culturile de secetă.

Cu toate acestea, apa din fântâni nu este întotdeauna sigură pentru consumul oamenilor sau al animalelor. Așa s-a întâmplat, în urmă cu 14 ani, în comuna Islaz.

De aceea, peste 1.300 de locuitori ai comunei Islaz beneficiază, acum, de rețeaua de apă potabilă, însumând peste 50 de kilometri și care este alimentată cu apă de izvor.

Pentru a trece cu bine peste perioada de secetă, autoritățile din Isalz au luat, totuși, decizia de a reduce, în anumite perioade, debitul apei.

Primarul comunei Islaz face, încă, apel la localnici să folosesacă apa de la robinet cu responsabilitate, pentru a se asigura că furnizarea acesteia nu va avea de suferit nici în perioada următoare.

Articole similare

Share