(VIDEO) CREȘTE PREȚUL PENTRU GUNOI. ASOCIAȚIA “MANAGEMENTUL DEȘEURILOR” SPUNE CĂ NU MAI ARE BANI, DAR CUMPĂRĂ UN DUSTER

În sarabanda scumpirilor din ultima perioadă de timp, alături de alimente, carburanți și energie electrică, trebuie să ne așteptăm și la creșterea tarifelor pentru gunoiul menajer. Daniel Grosu, președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) “Managementul Deșeurilor” Teleorman, ne avertizează că factura s-ar putea mări chiar de luna viitoare.

Creșterea tarifelor la utilități ar fi de vină pentru facturile mai mari la gunoi menajer, pe care ar putea să le primescă teleormănenii. Majorarea ar putea fi votată în ședința din această lună a Adunării Generale a Asociației Managementul Deșeurilor Teleorman.

Directorul spune că suma este insuficientă pentru buna funcționare a asociației și pentru plata salariilor.

Criza financiară de la A.D.I. Managementul Deșeurilor Teleorman vine într-un an în care grila de personal s-a triplat. Însă din cei 15 angajați ai asociației, mai noi sau mai vechi, marți, la sediu, în jurul orei 9.00, erau doar două femei care făceau curat, directorul și o angajată. Restul, se presupune că ar fi fost pe teren, să promoveze colectarea selectivă. Numai că, de pildă, la depozitul ecologic de la Mavrodin, în jurul orei 11.00, n-am întâlnit pe niciunul dintre cei doi reprezentanți care ar fi trebuit să monitorizeze activitatea. Of the record, angajații A.D.I ar fi sugerat celor de la depozit să facă serviciu de taxi, adică să îi ia și să îi ducă acasă, deși acest lucru nu intră în atribuțiile firmei care administrează groapa de gunoi.

Asociația este în acest moment în litigiu cu mai multe primării din județ care au recalculat sumele pentru gunoi.

În timp ce A.D.I. Managementul Deșeurilor cere majorarea bugetului cu 175 de mii de lei, achiziționează un autoturism Dacia Duster, al cărui preț de catalog oscilează între 80 de mii și 100.000 de lei.

Mașina a fost cumpărată special pentru președintele asociaței, primarul comunei Drăgănești Vlașca, Ciprian Ciuperceanu, care are și autoturism de serviciu la primărie.

Dacă reprezentanții Asociației sunt nemulțumiți de faptul că primăriile din județ plătesc prea puțin pentru gunoi, nemulțumiri sunt și în sens opus. Asta pentru că în acest moment, Adunarea Generală a Asociației este formată numai din primari de comune, care decid practic prețul gunoiului și pentru orașe și municipii. În actuala formulă de conducere a A.D.I. Managementul deșeurilor, cel mai probabil din întâmplare, fac parte numai primari liberali din Teleorman.

Articole similare

Share