ISU TELEORMAN: CONTROALE, NEREGULI ȘI ZECI DE SANCȚIUNI

Inspectorii de prevenire de la ISU Teleorman  desfășoară, în această perioadă, o serie de controale de specialitate la nivelul mai multor unități administrativ teritoriale și la operatorii economici din domeniul comerțului, în special la spațiile comerciale unde există un aflux mare de cetățeni. Numai în ultimele două zile au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale la operatori economici și unități de cult din localitatea Măldăeni.

Cea mai mare sancțiune, în valoare de 5000 de lei, s-a aplicat Primăriei Măldăeni pentru neînființarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență la nivelul localității, organism care, potrivit prevederilor legale, îndeplinește un rol vital în asigurarea primei intervenții în diferite situații de urgență.

Verificările desfășurate în această perioadă vizează dotarea cu stingătoare a clădirilor, menținerea liberă a căilor de evacuare, exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice, funcționarea la parametrii optimi a hidranților exteriori și interiori, precum și accesul autospecialelor de stingere în zona clădirilor. De asemenea, pe timpul acțiunilor preventive sunt instruite persoanele responsabile în domeniul P.S.I., atât asupra modalităților de coordonare a evacuării în cazul producerii unor situații de urgență, cât și asupra

Articole similare

Share