DARURILE MAGILOR AJUNG LA MĂNĂSTIREA PANTOCRATOR DIN DRĂGĂNEȘTI-VLAȘCA

Sfintele odoare vor ajunge în țara noastră, pentru prima dată, la Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești Vlașca, în preajma Crăciunului. Evenimentul unic în România va avea loc, mai exact, în perioada 22 – 28 decembrie. În ziua de 23 decembrie, la orele 17.00 Corul Național Madrigal va susține un concert de colinde, cu prilejul acestui moment special.

Cei trei magi care au venit să se închine lui Iisus Hristos, la nașterea Sa în peștera din Bethleem, au adus aur, smirnă și tămâie. Cinstitele daruri se păstrează astăzi în Mănăstirea Sfântul Pavel din Muntele Athos.

Potrivit tradiției bisericești, Maica Domnului a ținut aceste daruri, iar după adormirea sa le-a lăsat bisericii din Ierusalim, împreună cu alte odoare ce au aparținut Mântuitorului nostru Iisus Hristos. În prezent, pentru a fi păstrate în condiții cât mai bune, aurul a fost împărțit în 28 de pandantive, iar tămâia și smirna în 62 de mărgele. Darurile celor Trei Magi au părăsit Mănăstirea Sfântul Pavel din Muntele Athos în anul 2014, atunci când au fost duse în Rusia, la Moscova. Mai jos puteți consulta programul complet al evenimentului prin scanarea codului QR.

Articole similare

Share