Dănuț Cristescu – S-a aprobat programul de susținere a producției de legume în spații protejate pentru perioada de extrasezon

“Guvernul a aprobat programul de susținere a producției de legume în spații protejate pentru perioada de extrasezon, care se va desfășura în intervalul toamnă–iarnă 2023-2024. Acest program vine în sprijinul legumicultorilor care doresc să înființeze culturi de tomate, ardei gras și/sau lung și/sau gogoșar, castraveți, fasole păstăi, salată, spanac și ceapă verde în sere sau solarii, pe o suprafață de minim 1.000 mp. Programul prevede acordarea unui ajutor de minimis în valoare de maximum 1.000 euro pentru fiecare 1.000 mp de suprafață cultivată în spații protejate.

Legumicultorii care îndeplinesc condițiile prevăzute de actul normativ și beneficiază de acest sprijin financiar vor putea să-și valorifice producția într-un interval bine definit, respectiv în perioada 20 octombrie 2023 – 31 ianuarie 2024. După această perioadă, plățile către beneficiari vor fi efectuate începând cu data de 26 februarie 2024″, a declarat senatorul PSD, Dănuț Cristescu.

Articole similare

Share