Din ce în ce mai multi dascăli din județul Teleorman se retrag din grevă, dezamăgiți de atitudinea reprezentanților guvernului, dar și ai Ministerului Educației. Profesorii au reușit să obțină câteva mici revendicări, dar sunt departe de ceea ce și-au propus inițial. De asemenea, există critici, așa cum bine știți și la adresa sindicatelor și liderilor acestora.
După îndelungate tentative de a negocia cu reprezentanții autorităților centrale rămase fără rezultat, în dimineața zilei de 22 mai, așa cum anunțaseră cu timp în urmă, profesorii au ales să declare grevă generală. Conflictul de muncă actual, al treilea de o asemenea amploare după anii 90, este considerat de mulți dascăli ca fiind un strigăt de disperare. Salariile mici, lipsa sporurilor, deși profesia în sine este una stresantă și de mare responsabilitate, i-a determinat pe aceștia să recurgă la ultima șansă de a-și recupera demnitatea profesiei și drepturile salariale, greva generală. În cele două săptămâni de proteste și negocieri eșuate, doar o mica parte dintre revendicări a fost obținută, aproximativ 580 de lei net în plus la salariu și alte câteva beneficii pentru personalul nedidactic. Problemele, însă, se țin lanț. În ultimele ore, liderii sindicatelor se întreabă dacă puținele revendicări obținute de ei până acum ar fi corect să fie împărțite și cu profesorii care nu au participat la grevă.
Critici sunt și de cealaltă parte a baricadei, profesorii care au ales să nu participle la conflictul de muncă consideră că liderii de sindicat nu au făcut suficient pentru ei, de-a lungul timpului. Unii dintre profesori, cândva membri de sindicat, au decis la un moment să renunțe.
Greva generală a profesorilor continua și în următoarele ore cu maxi protestul de mâine din fața Guvernului.
Subscribe to Updates
Get the latest creative news from FooBar about art, design and business.
(VIDEO) DISPUTE ÎNTRE SINDICALIȘTI ȘI PROFESORII CARE NU AU PARTICIPAT LA GREVĂ
© 2005-2024 S.C. Antena 3 S.A. Toate drepturile rezervate.