Despre ordonanța de urgență privind reducerea cheltuielilor publice

Susținem ferm orice acțiune care oprește sau diminuează risipa de bani publici. Nu se poate ca populația, economia, s-o ducă greu și statul/Guvernul să continue să cheltuiască fără discernământ. În ultimă instanța este și o chestiune de minimă echitate. Nu mai e de acceptat ca unii pensionari tineri să cumuleze pensii speciale de zeci de mii de lei cu salariul de demnitar reangajat la stat, în vreme ce milioane de concetățeni – oameni normali – sunt nevoiți să strângă cureaua din cauza scumpirilor
Principalele măsuri avute în vedere pentru reducerea cheltuielilor publice sunt:
1) Interdicția cumulării pensiei cu salariu În 15 zile de la intrarea în vigoare a actului normativ trebuie să fie făcută clar opțiunea: ori pensia, ori salariul.
o IMPORTANT! Sunt exceptați medicii și profesorii, pentru că sunt domenii cu deficit de personal calificat
2) Înghețarea angajărilor până la finalul anului. Aceasta este regula generală, excepțiile se aplică strict acolo unde/dacă e nevoie de personal în plus.
3) Interzicerea achiziției de mașini, inclusiv în leasing, și birotică până la finalul anului. Dacă este necesar, întâi se face redistribuire între entitățile statului și abia apoi achiziție.
4) Reducerea cu minim 6% a cheltuielilor cu bunurile materiale
o ATENȚIE! NU SE TAIE NICIUN LEU DE LA INVESTIȚII
o Cu cât se cheltuiește mai responsabil banii publici, cu atât e mai bine! Acesta este principiul, nu vorba deci neapărat de o anume sumă-țintă de atins prin reducerea cheltuielilor, ci e vorba de o anume atitudine, de responsabilitate, de echitate și solidaritate sociale.

Articole similare

Share