„Luna Plantării Arborilor”, campanie derulată la nivel național, a început oficial și în județul Teleorman, unde astăzi au fost plantați mii de puieți. Până pe 15 aprilie, în județul nostru vor avea loc numeroase acțiuni de împădurire, de popularizare și de educație forestieră. În acest moment, Teleormanul are un mare deficit de fond forestier. Zonele ocupate cu pădure reprezintă sub 5% din suprafața totală a județului, care se clasează pe ultimele locuri la nivel national în ceea ce privește suprafața împădurită.
Protejarea mediului înconjurător este un subiect care ar trebui să ne preocupe pe toți, indiferent de vârstă și de statut social sau profesional. Ghidați de acest deziderat, reprezentanții Direcției Silvice Teleorman au deschis oficial, campania de împădurire, intitulată „Luna Plantării Arborilor. La eveniment au luat parte zeci de voluntari care au înțeles importanța plantării de arbori și regenerarea pădurilor.
Luna Plantarii Arborilor este unul dintre cele mai importante evenimente silvice și ecologice din țară. Sărbătoarea a apărut încă din 1872, ca o consecință firească a accentuării despăduririlor. Anul acesta, acțiunea va avea loc pe parcursul a doua etape.
În cadrul campaniei, cei de la Direcția Silvică vor folosi puieți din pepinierele proprii. Puieții produși de pepinierele silvice sunt de aproximativ 600,000 de bucăți. În campania de primăvară, în Teleorman vor fi plantați 50,000 de puieți.
Județul Teleorman are un mare deficit de fond forestier. Zonele ocupate cu pădure reprezintă sub 5% din suprafața totală a județului. Specialiștii spun că pentru remedierea situației este nevoie de împădurirea a mii și chiar zeci de mii de hectare. De asemenea, deficitul de fond forestier clasează județul Teleorman pe ultimele locuri la nivel național în ceea ce privește suprafața împădurită, fapt cu consecințe grave pe termen lung, cum ar fi alunecări de teren, inundații, schimbări climatice, dar mai ales probleme în agricultură.