După cutremurele ce au zguduit România, luna trecută, tot mai mulți dintre teleormăneni se gândesc din ce în ce mai serios să-și asigure locuințele împotriva unor eventuale dezastre naturale. O echipă Antena 3 Alexandria a mers printre teleormăneni și a luat pulsul, iar rezultatul a fost, astfel, unul așteptat. Mai mult decât atât, potrivit unui proiect de lege pus în dezbatere publică, cei care nu au asigurare obligatorie la locuințe, au toate șansele să plătească un impozit mai mare decât până acum. Până în acest moment, aproape 9% dintre teleormăneni și-au asigurat locuințele împotriva dezastrelor naturale.
Seismele petrecute în ultima perioadă în țara noastră, dar și dezastrele care au avut loc în Turcia și Siria, luna trecută, i-au pus pe jar pe teleormăneni. Chiar dacă la nivelul județului, numărul locuințelor asigurate este unul extrem de mic, cei mai mulți dintre teleormăneni au început să se gândească tot mai serios să încheie o poliță de asigurare împotriva dezastrelor naturale.
Însă nu toți au neglijat asigurarea locuințelor.
Cei care nu-și vor asigura locuințele, au toate șansele să plătească un impozit mai mare. Cel puțin asta prevede un proiect de lege pus în dezbatere publică, pentru cei care nu au încheiat o poliță de asigurare împotriva dezastrelor naturale.
Mai mult decât atât, daca până acum primăriile erau cele care puteau să aplice amenzi pentru lipsa unei asigurări obligatorii, proiectul de lege propune ca sancțiunile sa fie aplicate de reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne. Şi asta pentru că primăriile n-au făcut controale până acum, deci nici nu au sancţionat pe nimeni. Totodată, proiectul vine și cu veşti bune. Se propune acordarea unui stimulent persoanelor fizice care au nu doar poliţa obligatorie, ci şi una facultativă.
În acest moment, în Teleorman, procentul locuințelor asigurate, nu arată deloc bine.
La nivel national, 1,85 de milioane de locuințe au fost asigurate în România, echivalentul a 20% dintre proprietarii din țara noastră.