(VIDEO) ZIUA CULTURII NAȚIONALE, CELEBRATĂ CU FAST LA ALEXANDRIA

De ziua Culturii Naționale, Centrul Multifuncțional pentru Tineri din Alexandria a sărbătorit, duminică, 15 ianuarie, și un an de activitate, printr-o serie de activități și concursuri interactive. Ziua s-a încheiat cu un spectacol de excepție de muzică și poezie. În cadrul evenimentului organizat de municipalitatea din Alexandria în colaborare cu Antena 3 CNN, a fost omagiat și poetul Mihai Eminescu, de la a cărui naștere s-au împlinit 173 de ani.

Seria evenimentelor dedicate zilei Culturii Naționale a început, duminică, atunci când la Centrul Multifuncțional pentru Tineri au fost organizate mai multe activități și concursuri interactive, dar și o bibliotecă virtuală și o expoziție cu teme eminesciene. Ziua Culturii Naționale a coincis cu împlinirea unui an de activitate a Centrului Multifuncțional pentru Tineri Alexandria. Municipalitatea din Alexandria în colaborare cu Antena 3 CNN a organizat, la finalul zilei, un spectacol de excepție, de muzică și poezie.

La sărbătoare a fost prezent și Adrian Ursu, jurnalist Antena 3 CNN, care s-a declarat încântat de eveniment, dar și de clădirea Centrului Multifuncțional pentru Tineri, care, timp de zeci de ani, a fost doar o clădire aflată în paragină.

Pe lângă evenimentele dedicate Zilei Culturii Naționale și a împlinirii unui an de activitate a Centrului Multifuncțional pentru Tineri, cei prezenți l-au omagiat pe Mihai Eminescu. Pe 15 ianuarie 1850, marele poet, prozator și jurnalist român se năștea la Botoșani.

În cadrul evenimentului nu a fost uitată nici corespondența dintre Mihai Eminescu și Veronica Micle. Doi tineri talentați au recitat o parte dintre scrisorile celor doi îndrăgiți poeți.

Seria evenimentelor de la Centrul Multifuncțional pentru Tineri nu se oprește aici. Marți va avea loc o lansare de carte a scriitoarei Ileana Vieru, în timp ce joi, de la ora 11, alexăndrenii sunt așteptați în cadrul unui simpozion intitulat ”Eminescu – poetul nepereche”. Tot joi, de la 18.30, teatrul „Tudor Vianu” Giurgiu va prezenta comedia ”Tango, monsieur?”. Seria evenimentelor dedicate Zilei Culturii Naționale se încheie sâmbătă, 21 ianuarie, când de la ora 12, la Centrul Multifuncțional va avea loc un spectacol energizant și plin de umor, ,,Șoriceii adoră cașcavalul”, în regia Ancăi Pascu.

Articole similare

Share