(VIDEO) UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN TELEORMAN VOR AVEA UN RESPONSABIL PENTRU MEDIU

Unitățile de învățământ preuniversitar vor avea în perioada următoare un responsabil de mediu, adică un profesor care să se ocupe cu promovarea unor teme de mediu și schimbări climatice. După ce va fi aprobată prin Hotărâre de Guvern „Strategia Națională privind Educația pentru Mediu și Schimbări Climatice 2023-2030”, școlile vor primi și metodologia de organizare a programului „Săptămâna verde”. În cadrul programului, profesorii și elevii vor desfășura activități legate de importanța păstrării unui mediu curat pentru o planetă curată. 

Ministerul Educaţiei în colaborare cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor sunt cele două instituții responsabile cu elaborarea și implementarea Strategiei Naționale privind Educația pentru mediu și schimbări climatice 2023-2030.

Potrivit Subsecretarului de Stat din Ministerul Educației, Cătălin Micu, școlile vor trebui să creeze o adresă de e-mail ce va asigura o mai bună desfășurare a programului „Săptămâna verde”.

În Teleorman, toate unitățile de învățământ vor primi de la Inspectoratul Școlar Județean, Metodologia de organizare a programului „Săptămâna verde”, aprobată prin ordin al ministrului educației, urmând să se desfășoare activități specifice, în concordanță cu structura anului școlar 2022-2023.

În perioadele dedicate programelor„Școala altfel” și „Săptămâna verde”, la clasele din învățământul liceal, profesional și cel postliceal se vor organiza și activități de instruire practică.

Articole similare

Share