(VIDEO) ȘCOLILE DIN TELEORMAN S-AU REDESCHIS ÎN CONDIȚII NORMALE

Școlile din Teleorman s-au redeschis pe 9 ianuarie în condiții normale, însă atât copiii cât și profesorii trebuie să respecte o serie de recomandări în contextul alertei de gripă. Vorbim despre purtarea măștii de protecție la orele de curs dar și realizarea unui triaj zilnic atât de către familii, cât și la intrarea în școli și grădinițe. Unitățile de învățământ din Teleorman au luat deja toate măsurile pentru a preveni răspândirea gripei. Înainte ca elevii să treacă pragul unităților școlare, sălile de curs au fost dezinfectate și aerisite. Iar acestea sunt doar câteva dintre măsurile luate de directorii școlilor și liceelor din județ.

Elevii s-au întors de luni la școală, însă aceștia, împreună cu cadrele didactice trebuie să respecte câteva recomandări venite de la Ministerul Educației. În contextul alertei de gripă din România, copiii și profesorii vor trebui să poarte masca de protecție la orele de curs. Totodată, Ministerul Educației recomandă inspectorilor școlari să sprijine școlile pentru a continua procesul educational în condiții normale. Mai exact, inspectoratele școlare trebuie să colaboreze cu direcțiile de sănătate publică.

Mai mult, ministrul Educației recomandă și realizarea unui triaj zilnic atât de către familii, cât și la intrarea în școli și grădinițe.

Potrivit inspectorului școlar general al IȘJ Teleorman, Sorin Ilie, cei responsabili de a verifica starea de sănătate a copiilor sunt, în primul rând, părinții. În Teleorman, nu toate școlile dispun de cabinete medicale.

În Teleorman, unitățile de învățământ au luat deja măsurile necesare pentru a preveni îmbolnăvirea elevilor.

La sfârșitul săptămânii trecute, Ministrul Educației, Ligia Deca, declara în cadrul unei conferințe de presă că este exclusă suspendarea cursurilor sau trecerea în regim online ori în sistem hibrid.

Articole similare

Share