România este o piață de mâna a doua, pentru că statul nu ajută fermierii mici și mijlocii. Aceștia nu au spații de depozitare și sunt obligați, astfel, să arunce marfa. Cei care au reușit să investească, pe cont propriu, în astfel de spații se pot considera norocoși, însă majoritatea agricultorilor sunt puși în fața faptului de a își vinde marfa la prețuri derizorii, pentru că nu au unde să o depoziteze până stabilesc un tarif convenabil. Așa că extinderea spațiilor de depozitare din județul Teleorman este absolut necesară în acest moment. Potrivit autorităților, anul acesta nu au fost autorizate decât aproape 60 de astfel de spații.
Considerat cândva grânarul Europei, județul Teleorman este situat într-o zonă agricolă cu potențial ridicat, care conduce la atingerea de producții importante, chiar și atunci când vremea nu este tocmai prielnică. De aceea, investițiile în spații de depozitare sunt absolut necesare, pentru ca fermierii din județ să aibă posibilitatea să își valorifice producția la capacitate maximă. Autoritățile județene din domeniu spun că modrnizarea și construcția depozitelor este un proces cheie, cu importanță majoră în consolidarea lanțurilor valorice și la crearea de valoare adaugată.
Extinderea spațiilor de depozitare va permite obținerea de câștiguri suplimentare fermierilor care nu vor fi obligați să-și vândă producția imediat dupa recoltare, când prețurile sunt mici. De asemenea, concentrarea producției va facilita procesul de negociere. Cu toate acestea, anul acesta au fost autorizate doar 57 de spații de depozitare.
Asta, în condițiile în care producția de anul acesta a fost semnificativ mai mica față de cea de anul trecut.
De aceea, este nevoie și de un sprijin mai mare pe care statul român îl oferă fermierilor teleormăneni.