(VIDEO) INTRAREA MAICII DOMNULUI ÎN BISERICĂ, PRIMA DEZLEGARE LA PEȘTE

Prima sărbătoare din Postul Crăciunului este Intrarea Macii Domnului în Biserică, sărbătorită astăzi, pe 21 noiembrie. Aceasta este marcată în calendar cu cruce roșie și coincide și cu prima dezlegare la pește din postul ce este ținut înainte de nașterea lui Iisus. Prilej numai bun pentru alexăndreni să treacă pragul pescăriilor din oraș pentru a-și alege cel mai bun exemplar, pe care îl vor pregăti, astăzi, după gust și preferințe.

Sărbătoarea de astăzi, Intrarea Maicii Domnului în biserică, amintește de momentul în care Fecioara Maria a fost adusă la Templul din Ierusalim de către părinții ei, Ioachim și Ana. În această zi, Fecioara în vârstă de trei ani a fost adusă la Templu, iar părinții și-au ținut astfel  promisiunea că, atunci când vor deveni părinți, Îi vor închina copilul lor lui Dumnezeu.

Pentru că a fost prima dezlegare la pește din acest post, magazinele de profil din Alexandria nu au dus lipsă de clienți. Peștele cumpărat de aceștia va fi pregătit în diferite feluri.

Când vine vorba de preferințele în materie de pește ale alexăndrenilor, comercianții susțin că în topul vânzărilor se află soiurile românești.

Iar prețul peștelui este pentru orice buzunar. Macroul, de exemplu, costă în medie 23 de lei pe kilogram, iar somnul poate ajunge la 85 de lei kilogramul.

Articole similare

Share