(VIDEO) PROIECT DE 5 MILIOANE DE EURO PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA CONDIȚIILOR DE VIAȚĂ

Străzile și trotuarele reprezintă priorități pentru majoritatea primăriilor din România. După ce ani la rând carosabilul a fost plombat, edilii au găsit resurse în final pentru modernizarea întregii rețele rutiere. O problemă pentru primari o reprezintă firmele de construcții, care uneori nu duc la bun sfârșit lucrările. În Roșiori de Vede am consemnat o premieră în această săptămână: prima asfaltare cu material realizat 100% în municipiu.

Prima stație de asfalt din Roșiori de Vede a început să furnizeze materia primă pentru lucrările de reabilitare efectuate de primărie. Primarul Valerică Cârciumaru spune că pentru municipiu o astfel de sociatate reprezintă un mare avantaj. Asfaltul ajunge mult mai repede, costurile de transport sunt reduse, prețul este mai bun și se pot achiziționa cantități mai mici, față de contractele cu firme din alte zone, care produceau asfalt pentru Roșiori, doar dacă era o comandă consistentă. Calitatea vieții locuitorilor este o preocupare constantă pentru Primăria Roșiori.

VALERICĂ CÂRCIUMARU, PRIMARUL MUN. ROȘIORI DE VEDE: “Proiectul care are o amploare mai mare, prin valoarea lui, “Îmbunătățirea condițiilor de viață a locuitorilor municipiului Roșiori de Vede”, proiect de aproape 5 milioane de euro, un proiect care a început, vizează reabilitarea și modernizarea a 14 străzi, edificarea unui bloc de locuințe sociale, reabilitarea și modernizarea Teatrului de vară și edificarea a două locuințe sociale duplex.”

Probleme apar însă atunci când firmele de construcții nu reușesc să ducă lucrările la bun sfârșit, iar acest lucru crează disconfort și nemulțumire locuitorilor.

VALERICĂ CÂRCIUMARU, PRIMARUL MUN. ROȘIORI DE VEDE: “Pe strada Călușari am început acum patru luni lucrarea, am realizat acolo o mare groapă, a trebuit să decopertăm, și de două luni și jumătate s-au întrerupt lucrările”

O atenție deosebită este acordată spitalului Caritas, care a beneficiat de reabilitare termică, renovare pentru modernizarea rețelei de oxigen și dotarea ambulatoriului cu mobilier și aparatură de ultimă generație. Aici există problema lipsei de personal, dar autoritățile locale speră ca aceasta să fie depășită.

VALERICĂ CÂRCIUMARU, PRIMARUL MUN. ROȘIORI DE VEDE: “Avem două proiecte pe fonduri europene care vizează domeniul social, respectiv bunicii comunității, și acesta are ca obiectiv asigurarea de servicii de asistenta sociala pentru persoane varstnice, pentru un numar de 110 persoane și proiectul școala mea care vizează asigurarea de asistență social și educativă pentru 270 de elevi, ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate”

În primăvara anului viitor Primăria speră să dea în folosință atât Teatrul de vară, cât și cinematograful din centrul municipiului, care se află într-un proces de renovare și modernizare.

În acest moment sunt depuse mai multe proiecte pentru avizare prin Programul Anghel Saligny, PNRR sau cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții. Printre acestea se numără un sistem de supraveghere video, modernizarea târgului săptămânal, a stadionului și a unei săli de sport, dar și asfaltarea altor nouă străzi.

Cu puțin timp înaintea alegerilor interne din PSD, primarul Valerică Cârciumaru, președintele organizației municipale a partidului, spune că principalul său proiect politic este extinderea rețelei de apă și canalizare, asta pentru că în acest moment, în Roșiori de Vede, nu există apă curentă pe 35% dintre străzi și canalizare pe 40%.

Articole similare

Share