(VIDEO) ALEXĂNDRENII SE PREGĂTESC SĂ STRÂNGĂ CUREAUA IARNA VIITOARE

Având în vedere că atât facturile la gazele naturale cât și la curent electric vor crește, alexăndrenii se văd nevoiți să facă economii în sezonul rece viitor. Nici cei care locuiesc la case nu au o situție mai roz. Prețul lemenlor a crescut odată cu scumpirile din ultimul timp.

De ani de zile muncipiul Alexandria nu mai are încălzire în sistem centralizat, așa că, oamenii și-au instalat centrale pe gaz în apartamente. După explozia prețurilor la gaz și curent, alexandrenii se gândesc cu înfrigurare la ceea ce va urma. Iarna trecută, de exemplu, la un apartament cu 2 camere, facturile pentru gaz au fost în medie, între 200-250 lei. În această iarnă ar putea chiar depăsi aceste sume.

În aceste condiții oamenii se văd nevoiți să facă economii.

Și cei care locuiesc la case și se încălzesc cu lemne se gândesc cu teamă la iarna viitoare. Anul trecut au investit peste două mii de lei, dar prețul la lemne a crescut simțitor în ultima perioadă, așa că sunt obligați să bage mai adânc mâna în buzunar.

O parte din țările Uniunii Europene au anunțat deja o serie de măsuri pentru a reduce consumul la curent și gaze. Dintre cele mai îndrăznețe sunt dușul în doi și temperatura maximă de 19 grade Celsius în locuință.

Articole similare

Share