(VIDEO) TENSIUNI ÎNTRE CONSILIERII PSD ȘI CEI PNL LA ȘEDINȚA CL ALEXANDRIA

Dezbateri aprinse în ședința Consiliului Local Alexandria. Cel mai disputat proiect de pe ordinea de zi a fost cel care viza aprobarea contractării unei finanțări rambursabile interne, în valoare de aproape 21 de milioane de lei. Proiectul a fost adoptat cu 10  voturi pentru, în timp consilierii liberali s-au abținut de la vot.

Liberalii au venit la ședința de consiliu hotărâți să conteste proiectul de pe ordinea de zi, lucru anunțat în mediul online.

Primarul Victor Drăgușin a explicat faptul că acest credit este “o măsură preventivă” în fața creșterilor de prețuri la utilități, energie electrică sau materiale de construcție. În același timp a explicat că serviciile de publicitate sunt obligatorii, iar licitația nu are nicio legătură cu finanțarea.

Edilul a mai spus că suma contractată ar putea fi cheltuită parțial sau deloc, în funcție de evoluția prețurilor și tarifelor. Drăgușin a declarat că după aprobarea proiectului, gradul de îndatorare al municipiului va ajunge la aproximativ 15%, mult sub marja legală de 30% din venituri. Liberalii s-au abținut de la vot, dar proiectul a trecut cu majoritatea PSD din consiliu.

Intens dezbătută a fost și propunerea de instalare a unor automate în Pădurea Vedea, de la care să se poată cumpăra apă, suc sau cafea. Au fost păreri pro și contra, în ce privește posibilitatea de a face acest lucru pe un teren care aparține teoretic domeniului silvic.  Aleile parcului sunt însă realizate de primărie și se află în administrarea acesteia. Consilierii liberali au propus comerț volant sau minimagazine mobile propulsate de biciclete. Și acest proiect a trecut în forma sa inițială, ceea ce înseamnă că în zona parcului vor putea fi amplasate automate cu alimente și băuturi.

31 de proiecte s-au aflat, miercuri, pe ordinea de zi a Consiliului Local Alexandria. Toate au trecut de votul consilierilor locali, unele chiar cu majoritate.

Articole similare

Share